• Premierul Ludovic Orban a declarat că persoanele care protestează în Bucureşti faţă de purtarea măştilor de protecţie, sunt, de fapt, împotriva propriei sănătăţi.
  • Şeful Guvernului a catalogat demersul ca fiind „lipsit de noimă”.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat de ziarişti ce părere are despre protestul de sâmbătă, din Piaţa Universităţii, unde aproximativ 200 de oameni solicită renunţarea la măsura privind obligativitatea purtătii măştii de protecţie.

„Mai bine porţi mască din asta decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau, Doamne fereşte, să intri pe ventilaţie mecanică”, a răspuns Orban.

Premierul a mai declarat că persoanele care nu poartă mască trebuie să fie amendate conform legii şi a eargumentat cu faptul că oamenii de ştiinţă au demonstrat că măştile îi protejează pe cei care le poartă

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (…) Noi ne-am ferit să avem intervenţii, mai ales că au fost mai multe manifestaţii care nu au avut amploare şi nici nu au avut o temă, asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măştii. Chiar mi se pare ceva… în condiţiile în care e un lucru demonstrat ştiinţific de toţi specialiştii că masca este, de fapt, un mijloc de protecţie care te ajută să nu te îmbolnăveşti. Acesta e ca un protest împotriva sănătăţii publice, inclusiv un protest împotriva propriei sănătăţi. Adică, mi se pare un gest complet lipsit de noimă”, a declarat, sâmbătă, premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul Ludovic Orban a mai spus că, în cazul în care va creşte numărul de infectări cu COVID 19, este posibilă introducerea obligativităţii purtării măştii în toate spaţiile publice.