Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că a a crescut ferocitatea în transmitere a virusului, iar riscul de infectare este mai crescut.

A crescut ferocitatea în transmitere a virusului, virulenţa, rezistă mai mult pe suprafeţe, adică riscul de infectare este crescut. Trebuie să ţinem cont şi de acest aspect în măsurile pe care le luăm”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Digi24.

Acesta a spus că, având în vedere evoluţia infecţiilor, la ritmul din ultima săptămână, trebuie să fie luate măsuri suplimentare, pentru că altfel „riscăm să crească foarte mult numărul infectărilor”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Despre interzicerea petrecerilor, premierul a spus că acestea au fost menţionate de preşedintele Klaus Iohannis, pentru că au constituit în analizele făcute de INSP o sursă de infectare.

E complicat. Eu nu pot de exemplu să împiedic un om la casa lui să îşi invite nişte prieteni de ziua lui. În ţările nordice, există legislaţie care permite o astfel de intervenţie, la noi e o intervenţie inacceptabilă. E o menţionare (în noua ordonanţă-n.r.) care să evidenţieze foarte clar că acest tip de activităţi sunt interzise”, a mai spus Orban..

Premierul a declarat că restricţiile de circulaţie vor impuse noaptea pe tot teritoriul ţării.

Această măsură nu am luat-o numai noi, este o măsură care deja este aplicată în Franţa, de exemplu, şi se pare că a dat oarecare rezultat. Pe timpul nopţii, nu numai adolescenţii, şi alţii, se organizează petreceri, unde nu se respectă măsurile de protecţie, oamenii se distrează, dansează, şi există un risc crescut de transmitere a viruslui”, a mai declarat Ludovic Orban.