• Premierul i-a cerut ministrului Sănătăţii să pregătească scenariul privind posibila creştere a numărului de pacienţi cu coronavirus.
  • „Trebuie să fim pregătiţi pentru creşterea numărului de pacienţi”, a spus Orban la începutul ședinței de guvern.
  • „DSP-urile trebuie să se mobilizeze suplimentar pentru efectuarea anchetelor epidemiologice.” adaugă premierul.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut, joi, în şedinţa de guvern, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să pregătească şefii de direcţii de sănătate publică şi pe cei de spitale pentru o creştere a numărului de pacienţi cu Covid-19.

„Domnule ministru, mâine organizaţi o videoconferinţă cu directorii de DSP-uri şi cu directorii de spitale. Trebuie să fim pregătiţi pentru creşterea numărului de pacienţi, pentru creşterea numărului de persoane care sunt diagnosticate pozitiv. La fiecare creştere a numărului de persoane diagnosticare pozitiv, DSP-urile trebuie să se mobilizeze suplimentar pentru efectuarea anchetelor epidemiologice. Identificarea rapidă a persoanelor care au intrat în contact cu o persoană care a fost diagnosticată pozitiv poate permite măsura izolării imediate şi împiedicarea transmiterii virusului către persoanele cu care intră în contact, cu atât mai mult cu cât mulţimea interacţiunilor între oameni a crescut semnificativ în urma măsurilor de relaxare şi este necesară viteza asta. Solicitarea mea este să îi mobilizaţi, pentru că am simţit aşa, o uşoară oboseală şi ei trebuie să înţeleagă că nu a trecut pericolul şi cu atât mai mult acum trebuie să fie mobilizaţi”, a cerut premierul Ludovic Orban ministrului Nelu Tătaru la începutul şedinţei de guvern.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT