• Premierul a vobit astăzi cu reprezentanţii industriei HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele).
  • Aceștia au discutat despre reluarea activităţii şi stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic.
  • Toate măsurile se vor lua, însă, în condiţii de siguranţă, când situaţia epidemiologică va permite, spune premierul.

Ludovic Orban a continuat, astăzi, consultările cu reprezentanţii industriei Horeca, despre reluarea activităţii acestui sector, în condiţii de siguranţă, atunci când situaţia epidemiologică o va permite.
 

„Discuţiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a activităţii teraselor şi cafenelelor, precum şi măsurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia de Covid-19”, transmite Guvernul.

Guvernul transmite că sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia şi industria Horeca.   

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Executivul a menţionat măsuri ca: acordarea de garanţii guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru şi investiţii, prelungirea acordării şomajului tehnic pentru sectoarele care nu îşi pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susţinerea din fonduri guvernamentale a unei părţi a cheltuielilor de salarizare pentru angajaţii ale căror locuri de muncă vor fi menţinute de angajatori.