Orban, nou atac la Iohannis: „Dă ordine slugilor din PNL”

Sursa: Mediafax Foto
  • Orban spune că „Iohannis dă ordine slugilor din PNL”
  • Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că parlamentarii care au plecat din grupul PNL vor vota un guvern PNL-USR-UDMR.
  • Orban spune că a discutat cu cei 14 parlamentari care s-au alăturat demersului de a părăsi grupul partidului și a decis împreună cu aceștia să susțină refacerea coaliției.

Orban l-a atacat din nou pe președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea lui Nicolae Ciucă. „Iohannis dă ordine slugilor din conducerea PNL. (…) Un militar este obișnuit să se facă ascultat prin ordine. Nu îmi aduc aminte în nicio democrație din UE să fie numit un militar”, a mai spus acesta.

„Singura soluție normală, decentă, este refacerea coaliției de centru dreapta. Dezmint informațiile care încearcă să acrediteze ca scuză pentru Partidul Național Liberal de a face guvern cu PSD, faptul că nu se mai poate face coaliția din cauza parlametarilor care s-au dezafiliat din PNL. Am purtat aseară o discuție cu ei, decizia noastră e foarte clară: nu vom vota un guvern PNL-PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta spune că vrea să participe la reconstrucția coaliției de centru dreapta.

„Noi dorim să participăm la reconstrucția coaliției de centru dreapta. Am și spus că exista trei condiții pentru revenirea mea în grupul PNL și rămânerea în partid, iar una dintre ele era refacerea coaliției de centru dreapta. Lucrurile sunt simple, nu vom sprijini decât un guvern de centru dreapta care să aibă la bază programul nostru electoral”, a mai spus fostul președintel al liberalilor.