Preşedintele PNL Ludovic Orban a spus vineri la Satu Mare că Guvernul este emanaţia PNL şi nu PNL este emanaţia Guvernului. El a mai declarat că nu i se pare normal ca unii oameni numiţi în funcţii publice să fie schimbaţi pentru că au o anumită opţiune politică.

„Nu mi se pare normal ca oameni care reprezintă PNL şi au fost numiţi în funcţii publice, să fie schimbaţi din funcţii, de multe ori transparent, la comanda cuiva din interiorul partidului, pentru că au o anumită opţiune politică. Vreau să vă spun, din capul locului, un lucru simplu, Guvernul este emanaţia PNL şi nu PNL este emanaţia Guvernului. Guvernul trebuie să asculte de forurile statutare ale PNL şi nu Guvernul este acela care trebuie să dea dispoziţii PNL şi forurilor statutare ale PNL. Aceasta este logica”, a spus Ludovic Orban vineri la Conferinţa de alegeri a Organizaţiei PNL Satu Mare.

În opinia lui, preşedintele PNL trebuie să fie premierul României.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Un coleg mai tânăr a spus un lucru, că preşedintele PNL trebuie să fie premier, alţii au spus că premierul trebuie să fie preşedintele partidului. Eu spun că cel care este ales preşedintele PNL, trebuie să fie premierul României”, susţine Orban.

„Nu aş vrea să spun că nu s-au făcut autorităţile de management la ADR-uri, că negocierile pe bugetul 2021-2027 sunt departe de finalizare, că nu suntem campioni în ceea ce priveşte aprobarea PNRR. Sunt, încă, destule lucruri pe care noi putem să arătăm că suntem capabili de buna guvernare”, a mai spus Orban.

El a precizat că nu numără filiale pentru alegerile de la congresul din septembrie.

„Eu nu număr filiale, pentru mine, fiecare membru PNL contează şi fiecare delegat la Congres contează. Faptul că un preşedinte de filială a exprimat o opţiune, asta nu înseamnă că filiala respectivă şi membrii PNL şi filiala respectivă, şi mai ales delegaţii, care o să fie desemnaţi la Congres, trebuie să asculte de opţiunea lui. Fiecare delegat trebuie să judece cu mintea lui, pentru că soarta PNL stă în mâna fiecăruia dintre cei 5000 de delegaţi, care vor veni şi vor participa la Congres”, a mai spus preşedintele partidului.

Florin Cîţu a lansat vineri un atac dur la adresa lui Ludovic Orban, contracandidatul său la şefia PNL: „Când cu câteva luni în urmă spui că o decizie a premierului este bună (…), iar peste câteva luni spui că nu mai este bună (…) arată că astfel de politicieni poate nu mai au un viitor în România”.