• Orban și-a arătat nemulțumirea în legătură cu activitatea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu
  • Orban: Menținerea lui Voiculescu, decizia exclusivă a USR PLUS.
  • Șeful PNL a spus că „în cazul în care nu se observă o îmbunătățire” se poate ajunge la schimbarea lui Voiculescu.

Imediat după ședința Coaliției, Ludovic Orban, președintele PNL, a afirmat că există „un punct” până la care partidele din coaliție decid pentru miniștrii lor, însă există și „un punct” de la care premierul poate să decidă înlocuirea unui ministru.

„Am transmis în Coaliție că răspunderea politică în legătură cu menținerea lui Vlad Voiculescu aparține exclusiv USR PLUS. Privim îngrijorați cum e gestionat ministerul. Exigența noastră este maximă. Și de asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu își îndeplinește activitățile și generează situații care pun în pericol buna funcționare a guvernului, premierul are dreptul constituțional să propună schimbarea. Premierul când va considera imperios necesar declanașarea procedurii de schimbare a unui ministru, sunt convins că o va face”, a declarat Ludovic Orban, după ședința Coaliției.

Orban: „Este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme”

Așadar, Orban și-a exprimat nemulțumirea față de activitatea lui Vlad Voiculescu, ca ministru al Sănătății, despre care a spus că „în cazul în care nu se observă o îmbunătățire” se poate ajunge la schimbarea sa.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Fiecare partid din coaliție trebuie să aibă propria evaluare și când un ministru nu își face treaba, partidul care l-a propus să propună schimbarea. Este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme și în care e nevoie de o analiză obiectivă și exigentă și în cazul în care nu se observă o îmbunătățire se poate ajunge inclusiv la schimbarea ministrului. Orice ministru care nu girează cu profesionalism poate să afecteze percepția coaliției”, a susținut președintele PNL.