• Orban: Am avut un moment dificil, un trend de creştere îngrijorător. În faţa acestui trend am luat măsuri de restricţie. Rezultatele acestor măsuri se simt
  • Orban: Oamenii au nevoie de locuri de muncă
  • Orban: Săptămâna asta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări

Premierul Ludovic Orban a spus că nu se pune problema instituirii unui lockdown după alegerile parlamentare din data de 6 dceembrie. El a spus că România „nu își poate permite” o nouă carantină.

„Este o minciună gogonată. (…) Noi trebuie să menţinem un echilibru. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, trebuie să fie activi, trebuie să-şi desfăşoare viaţa profesională în condiţii cât mai aproape de normalitate”, a spus șeful Executivului, la România Tv.

El a punctat că, din punct de vedere economic, „România nu-şi poate permite un lockdown”.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Lockdown înseamnă încă o cădere economică şi ar pune în pericol trendul de creştere economică pe care îl avem cert”, mai spus Ludovic Orban.

În același context, Orban a spus că, pe parcursul a zece zile a avut loc un trend îngrijorător de creștere a noilor cazuri de COVID-19. Guvernul a luat, însă, măsuri, ale căror „rezultate se văd”.

Deja s-a oprit trendul de creştere şi pot să vă spun că săptămâna asta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări. Noi facem analiza în ziua acestei săptămâni comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, cu săptămâna anterioară. Pot să vă spun că deja, cumulat pe șapte zile, avem un trend clar de scădere cu peste 5.000 de cazuri mai puţin decât săptămâna trecută”, a mai spus Ludovic Orban.