• Orban: „Pentru PNL nu există o altă soluție de guvernare decât actuala coaliție”.
  • Orban spune că liberalii îl susțin pe Florin Cîțu în această decizie.
  • Orban: „E mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru”.

Ludovic Orban a ținut să lase și un mesaj pe Facebook despre demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Liderul PNL a subliniat din nou că susține decizia lui Forin Cîțu și nu există niciun motiv pentru a cere retragerea premierului.

„Am luat act de decizia domnului Prim-ministru Florin Cîțu de a elibera din funcție pe Ministrul Sănătății. Așa cum am declarat și luni, după ședința coaliției, este nu numai dreptul ci și obligația constituțională de a veghea la buna funcționare a Guvernului și de a interveni atunci când este necesar pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare și servirea interesului public chiar și prin schimbarea unui ministru. Spun din capul locului că pentru Partidul Național Liberal nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare și că din punctul nostru de vedere această decizie a domnului Prim-ministru, Florin Cîțu, este o decizie care nu are nicio legătură cu decizia noastră fermă de a menține actuala coaliție de guvernare. Este strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai importante ministere din structura Guvernului, cu atât mai mult cu cât suntem într-un val 3 de Covid, la Ministerul Sănătății evident tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul și care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creșterea calității actului medical și pentru bătălia împotriva pandemiei”, scrie Ludovic Orban pe pagina sa de facebook.

Orban a mai susținut că liberalii îl susțin pe Florin Cîțu în această decizie, considerând că „e mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„De asemnea, aș vrea să precizez că în ceea ce ne privește pe noi îl susținem în acest demers pe domnul Prim-ministru și considerăm că este mai important pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru și că atunci când este necesară schimbarea unui ministru pentru a asigura buna guvernare, Premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii. Schimbarea Premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție. În ceea ce ne privește pe noi, Partidul Național Liberal, când am luat decizia de a-l sprijini pentru poziția de Premier pe domnul Florin Cîțu am analizat această candidatură, l-am sprijinit și îl sprijinim în continuare evident pe domnul Florin Cîțu care este Premierul care reprezintă Partidul Național Liberal. Nu există niciun motiv pentru a cere retragerea premierului. Florin Cîțu a girat funcția de prim -ministru cu seriozitate, competență, cu responsabilitate. Pentru a funcţiona Guvernul în condiţii optime, premierul şi-a asumat această decizie de a schimba un ministru care nu a acţionat în cadrul coerent, al spiritului de echipă şi pe baza obiectivelor care au stabilite.”, a conchis Orban.