• Comisia Europeană a recomandat liturghii online de Crăciun.
  • BOR: „Comisia Europeană nu decide și nu poate impune nimic în sfera esențială a religiosului”.
  • Ludovic Orban este de acord cu desfășurarea slujbelor religioase.

Mergem sau nu mergem la biserică la slujba de Crăciun. Știm deja că și Comisia Europeană a intervenit și a spus că e mai sigur pe online. Însă, premierul este de o altă părere.

Premierul a declarat că slujbele religioase se pot desfășura respectând masurile de protecție sanitară, însă recomandarea Comisiei Europene este ca slujbele de Crăciun să se desfăsoare online în contextul pandemiei de COVID-19. Evident că acest lucru i-a înfuriat pe credincioși.

Slujbe, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară

Chiar și Patriarhia Română a reacționat prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu. El a declarat că nu poate decide și nici nu poate impune nimic Comisia Europeană în sfera esențială a religiosului, poate doar să dea niște recomandări.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Ştiţi foarte bine că slujbele în România se pot desfăşura, sigur, respectând măsurile de protecţie sanitară, condiţiile, reglementările stabilite, adică păstrarea distanţei, obligaţia purtării măştii, dezinfecţia, toate măsurile care nu sunt foarte complicate. Deci, slujbele se desfăşoară”, a reacționat Ludovic Orban, premierul României.