• Premierul Ludovic Orban a anunțat că 6 decembrie este data cea mai probabilă pentru organizarea alegerilor parlamentare
  • Alegerile locale s-ar putea desfășura la finalul lui septembrie, începutul lui octombrie
  • Orban anticipează că în lunile iulie-august vom avea o scădere a numărului de îmbolnăviri cu Covid-19

În septembrie ai putea să mergi la vot ca să îţi alegi primarul. Ludovic Orban a anunţat în această seară că în iulie-august vom avea parte de o reducere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, aşadar alegerile ar putea fi desfăşurate în toamnă, după perioada de campanie electorală.

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie- august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

Premierul anunţă că în ziua în care ar trebui să vină „Moş Nicolae”, tu va trebui să mergi la vot. Alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 6 decembrie.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL


„În ce priveşte alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii”, a subliniat Orban.