• Cifrele arată că în creșe și afterschool-uri nu s-au înregistrat cazuri de COVID
  • Ludovic Orban: „Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să îşi desfăşoare activitatea profesională

De ce creșele și afterschool-urile au alt regim decât școlile. Orban explică de ce. Pe scurt, cifrele arată că acolo nu s-au înregistrat cazuri de COVID.

Ludovic Orban: „Sunt mulţi părinţi care efectiv sunt ajutaţi de aceste after-school-uri ca să poată să îşi desfăşoare activitatea profesională şi atât timp cât ele nu au generat infecţii suplimentare, nu am considerat că este necesar. Am tratat after-school-urile şi creşele în mod distinct şi din cauza faptului că ele, practic, nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educaţiei, creşele ţin de autorităţi locale, iar after-school-urile oarecum la fel.”

Asta este o veste bună, întrucât cum zice și Orban, mulți părinți se ajută de aceste creșe sau afterschool-uri. Totuși, ele vin cu un cost, și mai mult de atât, numărul lor este limitat și insuficient pentru toți elevii din Capitală.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Pe lângă asta, Orban a mai anunțat un program care permite părinților să stea acasă și să ia 75% din salariu. O gură de aer pentru părinții ocupați.