• Ungaria își va accelera programul de dezvoltare a capacităților de apărare, a declarat premierul Viktor Orban la radioul de stat, potrivit Reuters.
  • Trebuie să ne creștem radical capacitățile de apărare”, a spus Orban.
  • El a amintit că este în interesul Ungariei să pună capăt cât mai curând posibil războiului din Ucraina vecină.

Ungaria își va accelera programul de dezvoltare a capacităților de apărare, a declarat premierul Viktor Orban la radioul de stat, potrivit Reuters.

După summitul NATO, în cadrul căruia alianța a convenit, de asemenea, să admită Finlanda și Suedia, Orban a declarat că realitățile militare” se arată încet în Ucraina, că țara pierde mulți soldați în fiecare zi și că, deși frontul pare încă departe de Ungaria, situația s-ar putea schimba. El a amintit faptul că Ungaria, ca aliat al NATO, ar trebui să rămână în afara războiului.

Trebuie să pornim motoarele și să accelerăm programul nostru de dezvoltare a apărării”, a spus Orban.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Orban, care a fost reales în aprilie în urma unei victorii electorale pentru un al patrulea mandat consecutiv, a declarat că Ungaria nu este pregătită nici măcar să negocieze un posibil embargo al UE sau restricții asupra importurilor de gaze rusești, deoarece acest lucru ar cauza probleme majore pentru economia ungară.

Nu este nevoie de sancțiuni, ci de o încetare imediată a focului și de discuții de pace”, a spus el, adăugând că pacea este necesară și pentru a reduce ceea ce el a numit inflația războiului”.

Inflația în Ungaria este de două cifre, în ciuda plafonării prețurilor la carburanți, facturi la energie și alimente de bază, ceea ce a forțat marți Banca Națională a Ungariei să majoreze rata dobânzii cheie la 7,75%.