• Președintele Camerei Deputaților, a anunțat că luni va organiza o altă reuniune a BPR.
  • El afirmă că se va consulta cu ceilalţi membri ai BPR.
  • Alina Gorghiu spune că regretă faptul că Ludovic Orban, preşedinte PNL, „ţine trena USR – AUR”.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a anunțat că luni va organiza o altă reuniune a Birourilor Politice Reunite ale Parlamentului, în urma căreia va transmite Guvernului moțiunea de cenzură, „indiferent dacă va fi sau nu va fi cvorum”.

„În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, care are obligaţia de a prezenta moţiunea de cenzură birourilor reunite (BPR – n.r.) şi de a o comunica Guvernului, voi mai covoca o reuniune a BPR, după care voi comunica Guvernului moţiunea, indiferent dacă va fi sau nu va fi cvorum”, anunţă Ludovic Orban.

El afirmă că se va consulta cu ceilalţi membri ai BPR pentru a stabili o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Orban mai spune că propunerea lui Daniel Fenechiu excede prevederile constituţionale şi regulamentare, deoarece cenzurează dreptul unui parlamentar de a iniţia o moţiune de cenzură.

„Eu sunt Ludovic Orban şi pentru mine un interes politic de moment nu mă poate determina să mă situez în afara Costituţiei şi a legilor ţării. Nu voi putea niciodată să votez o propunere care iese din cadrul constituţional”, mai spune preşedintele Camerei Deputaţilor.

Senatorul Alina Gorghiu susţine că ar fi trebuit ca solicitarea de acordare a unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură ar fi trebuit analizată. Ea spune că regretă faptul că Ludovic Orban, preşedinte PNL, „ţine trena USR – AUR”.

Senatorul Alina Gorghiu spune că au fost 9 voturi „pentru” din 16 exprimate în Biroul Politic Reunit (BPR), ceea ce înseamnă că solicitarea de acordare a unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moţiunea de cenzură ar fi trebuit analizată în comisia de statut.

Ludovic Orban, preşedinte PNL, şi Ovidiu Ganţ, deputat din partea minorităţii germane, nu au votat, deşi au fost prezenţi.