Orban vrea să refacă imaginea Curții Constituționale, considerată în ultima vreme drept o „filială PSD”. Cum s-a ajuns aici

Orban vrea să refacă imaginea Curții Constituționale, considerată în ultima vreme drept o „filială PSD”. Cum s-a ajuns aici Sursa Foto: Mediafax / Eduard Vînătoru
  • Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că după alegeri va pregăti o modificare a Legii, care asigură funcționarea Curții Constituționale.
  • Șeful Executivului a spus că sunt necesare modificări astfel încât „să determinăm un comportament corect al Curții Constituționale”.
  • Orban a declarat că deciziile din ultima vreme au creat impresia despre Curtea Constituțională că ar fi o filială PSD.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că Legea de funcționare a Curții Constituționale trebuie modificată.

„Am anunțat că după alegeri vom pregăti o propunere de modifcare. Este clar că trebuie schimbată și, din păcate, sunt necesare schimbări ale prevederilor de la nivel constituțional și vom pregăti o modificare astfel încât să punem Curtea Constituțională în cadrul constituțional, să determinăm un comportament corect al Curții Constituționale”, a spus premierul la Realitatea Plus.

Acesta a afirmat că au existat multe decizii în ultima vreme „care au creat impresia despre Curtea Constituțională că este o filială a PSD. Ori lucrul acest nu poate fi acceptat”.

Autorul articolului: Cosmin Pîrv