• Expert Forum îi cere premierului Cîţu să extindă vaccinarea la Chişinău
  • Expert Forum propune imunizarea tuturor cetăţenilor moldoveni
  • Aproximativ un milion de cetăţeni moldoveni au şi cetăţenie română
  • Moldovenii cu cetăţenie română se pot vaccina în România
  • Petiţia a strâns până acum peste 400 de semnături
  • România a livrat Republicii Moldova 72.000 de doze de vaccin
  • România a promis 200.000 de doze moldovenilor

Unirea cu Moldova se poate face prin vaccin. Organizaţia Expert Forum a făcut o petiţie prin care îi cere premierului Cîţu să extindă vaccinarea la Chişinău. În prezent, cei un milion de moldoveni cu cetățenie română se pot vaccina în România. Expert Forum propune imunizarea tuturor cetăţenilor moldoveni.

„Există destule situaţii în care un soţ are dublă cetăţenie, iar celălalt nu; ori în care părinţii mai în vârstă nu au apucat să-şi redobândească cetăţenia română, însă copiii lor, da. Se crează astfel un clivaj artificial în accesul la vaccin – deci la perspectiva de normalizare a vieţii – între persoane care îşi duc traiul împreună”, scrie în petiţia care a adunat până acum peste 400 de semnături.

Republica Moldova depinde de donații. Până acum a primit doze de AstraZeneca de la România, Uniunea Europeană și prin platforma COVAX, dar și Pfizer cu sprijinul Americii. Nicio doză însă de la ruşi.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

„În scurt timp o să începem să alergăm cu dozele de vaccin prin ţară. O să fie mai multe vaccinuri disponibile. Nu cred că opinia publică din România refuză chestia asta. Nu văd o problemă să avem această intervenţie în Moldova. Efortul nu ar fi mare”, a declarat Sorin Ioniţă, preşedintele Expert Forum, în direct la Aleph News.