• OMS cere țărilor să nu întrerupă vaccinările cu serul AstraZeneca
  • Recomandarea vine după ce mai multe țări europene au decis suspendarea vaccinării
  • OMS spune că nu există legături între vaccin și coagularea sângelui

Organizația Mondială a Sănătății a cerut țărilor să nu întrerupă vaccinările împotriva Covid-19 cu serul AstraZeneca, transminte BBC. Recomandarea vine după ce mai multe state membre UE au oprit lansarea jabului Oxford-AstraZeneca.

OMS spune că nu există dovezi ale unei legături între vaccin și cheagurile de sânge, raportate la mai mulți oameni care au fost vaccinați.

Germania, Franța, Italia și Spania sunt printre țările care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca până la efectuarea verificărilor, ca măsură de precauție.

Recomandări

NZEB EXPO ÎȚI ARATĂ CASA 3D
5,5MIL TURIȘTI PUN ÎN PERICOL SANTORINI
APPLE PRIMEȘTE SANCȚIUNI DE LA COMISIA EUROPEANĂ
G7 VREA ARMISTIȚIU GLOBAL ÎN TIMPUL JO 2024
SPANIA INVINGE CROAȚIA LA EURO 2024
ALEGERILE DE LA S1 NU SE REIAU

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) se reunește azi și va comunica concluziile referitoare la vaccinul AstraZeneca joi. De asemenea, reprezentanții autorității au declarat că vaccinul ar trebui să fie utilizat în continuare.

Aproximativ 17 milioane de persoane din UE și Marea Britanie au primit cel puțin o doză de vaccin, iar la puțin sub 40 de persoane au fost raportate incidente de implică formarea cheagurilor de sânge.

Cu toate acestea, experții spun că acestea nu au fost mai mult decât numărul de incidente de cheaguri de sânge raportate de obicei în populația generală.