• Organizația Mondială a Turismului a ONU a suspendat, miercuri, în cadrul unei sesiuni extraordinare, calitatea de membru a Rusiei.
  • Guvernul rus și-a anunțat retragerea cu câteva ore înainte de reuniune.
  • „Mulțumesc tuturor membrilor care au susținut această mișcare. Singura direcție de călătorie pentru criminalii de război ruși ar trebui să fie Haga. Izolarea Rusiei se va adânci cu fiecare zi a războiului său împotriva Ucrainei”, a adăugat Kuleba.

Organizația Mondială a Turismului a ONU (OMT) a suspendat, miercuri, în cadrul unei sesiuni extraordinare, calitatea de membru a Rusiei.

Guvernul rus și-a anunțat retragerea cu câteva ore înainte de reuniune.

„Membrii UNWTO au votat pentru suspendarea Rusiei. Reuniți pentru prima Adunare Generală extraordinară a UNWTO, membrii au dezbătut suspendarea Rusiei din Organizație. Rusia a refuzat să intervină și să-și apere poziția și și-a anunțat retragerea din UNWTO”, a anunțat UNWTO în tweet-ul său.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmytro Kuleba, a scris, de asemenea, în tweetul său: „Rusia a fost suspendată din @UNWTO în cadrul primei sesiuni extraordinare a Adunării Generale a acesteia”.

„Mulțumesc tuturor membrilor care au susținut această mișcare. Singura direcție de călătorie pentru criminalii de război ruși ar trebui să fie Haga. Izolarea Rusiei se va adânci cu fiecare zi a războiului său împotriva Ucrainei”, a adăugat Kuleba.

Ministerul rus de Externe a confirmat ieșirea Rusiei din Organizația Mondială a Turismului a ONU, într-o declarație publicată miercuri.

„Partea rusă nu consideră oportun să continue să lucreze în cadrul OMT, a cărei conducere aprobă politizarea activităților sale și susține, în mod deschis, discriminarea țării noastre. În acest sens, Federația Rusă a decis să se retragă din Organizația Mondială a Turismului”, se arată în declarație.