• Organizatorii de nunți cer dialog cu autoritățile, pentru a le prezenta cererile.
  • Alin Caraman: Industria nunților nu funcționează de 14 luni.
  • Scenariul propus de industrie este: vaccinare, testare sau dovada trecerii prin boală.
  • De la 1 iunie poți organiza nunți, botezuri și alte evenimente festive, cu restricții.

Propunerile autorităților nu fac casă bună cu ce vrea industria nunților. Conform scenariului propus de guvernanți, poți sa faci nunta după 1 iunie, dar cu maximum 50 de persoane la interior. Dacă evenimentul se ține pe terasă, poți să ai 70 de invitați. Iar dacă toți invitații sunt vaccinați, poți să umpli sala fără probleme. Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților spune că aceste propuneri nu sunt adecvate. Speră ca autoritățile să îi asculte și pe organizatorii de evenimente.

Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților: „Propunerea noastră a fost clară. Doar cu vaccinați, dar și testați și cei trecuți prin boală. Pentru nunțile de 50 de persoane – total neprofitabile pentru organizatorii care au locații de 100-150 de persoane, dar mai afectați sunt mirii”

Mihai și-a programat nunta pe 11 iulie. El și iubita lui își doresc o nuntă mare și au pe listă peste 300 de oameni. Dar nu trimit încă invitațiile, ca să nu dezamăgească pe nimeni.

Mihai, viitor mire: „Deocamdată am plătit pentru restaurant, arvona pentru restaurant si pentru fotograf. Înăuntru ar merge și teste rapide, testare rapidă. Nu neapărat pentru persoanele vaccinate. Cu o distanțare, normal asupra meselor, cu mai puține persoane la masă, iar afară cu siguranță cred că ar merge mult mai multe persoane.”

Industria nunților a pierdut 95 la sută din cifra de afaceri în 2020. Și sunt 200.000 de angajați din domeniu care așteaptă să se întoarcă la muncă. Dar și peste 250.000 de cupluri din România care speră la măsuri concrete.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA