• Alejandro Mayorkas, propunerea lui Biden pentru postul de secretar al Securităţii Interne, este un cubanez cu origini româneşti
  • Mama lui, româncă, a plecat în Cuba în timpul Holocaustului
  • Mayorkas a fost susţinut de foştii oficiali din administraţia Obama

Preşedintele-ales al SUA, Joe Biden, l-a nominalizat pe Alejandro N. Mayorkas pentru postul de secretar al Securităţii Interne, relatează New York Times.

Mayorkas este prima persoană latino şi primul imigrant care va ocupa această poziţie. El este născut în Cuba, dintr-un tată cubanez şi mamă româncă, care a ales să plece în Cuba în timpul Holocaustului, potrivit The Jerusalem Post.

„Când eram copil, Statele Unite mi-au oferit mie și familiei mele un loc în care să ne refugiem. Acum a fost nominalizat la Departamentul pentru Securitate Internă și mă voi ocupa de protejarea tuturor americanilor și a celor care fug de persecuție și caută o viață mai bună pentru ei și pentru cei dragi lor”, a spus Mayorkas pe Twitter.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Mayorkas este văzut drept cea mai bună alegere pentru a stabiliza acest departament în urma mandatului lui Donald Trump. În ultima perioadă, departamentul securităţii interne, care a avut mai mulţi lideri interimari, a fost acuzat că a contribuit la separarea copiilor de famiile lor la graniţă, la construirea unui zid din banii departamentului de apărare sau că a intervenit împotriva protestatarilor din Portland.

Mayorkas a fost susţinut de foştii oficiali din administraţia Obama, care au sfătuit echipa de tranziţie a lui Joe Biden să îl propună pe cubanez în funcţie.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!