• Orlando Bloom sare în ajutorul refugiaților ucraineni.
  • Acesta a devenit ambasador UNICEF în 2009, în semn de recunoaștere a angajamentului său în lupta pentru drepturile copiilor din lume.
  • Actorul a mers pentru prima dată Ucraina în 2007, vizita sa fiind urmată de altele în Nepal și în Bangladesh.

Orlando Bloom a venit în Republica Moldova pentru a fi mai aproape de refugiații ucraineni. Cunoscut pentru rolurile sale din filmele „Pirații din Caraibe” și din trilogia „Stăpânul inelelor”, premiată cu Oscar, vedeta a dat marea veste chiar pe contul său de Instagram.

Actorul a devenit ambasador UNICEF în 2009, în semn de recunoaștere a angajamentului său în lupta pentru drepturile copiilor din întreaga lume.

„Nu există un cuvânt magic ce să ne ducă într-o lume a păcii și a prosperității, dar există o rezistență și o forță a fiecărui copil, precum și o acoperire a UNICEF. Sprijinul și oportunitățile pe care le oferă în mijlocul crizei. Am văzut acest lucru cu ochii mei și chiar am intrat în hainele curajoșilor noștri colegi”, a spus actorul.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Orlando Bloom a vizitat mai multe țări sărace

Orlando susține UNICEF din 2007, când a vizitat pentru prima dată școlile din două dintre cele mai sărace zone din Nepal. De atunci, a călătorit mult cu UNICEF în țări precum: Bangladesh, Iordania, Liberia, Niger și Ucraina. 1 din 5 școli din estul Ucrainei, afectată de conflict, a fost distrusă sau deteriorată, iar 300.000 de copii au nevoie de suport pentru a continua studiile.

„Școala aceasta a fost afectată de conflict. Ți-a fost frică? Am întrebat-o, de fapt, dacă era frig și mi-a zis că da. Foarte frig. Foarte șocant pentru o copilă să stea timp de 10 zile în frig”, a mai spus Orlando Bloom.

În 2015, actorul a primit Premiul umanitar ”BAFTA Britannia” în semn de recunoaștere a activității sale cu UNICEF. Tot în 2015, a mai primit premiul umanitar ”Audrey Hepburn” la Balul fulgilor de zăpadă al UNICEF din 2015.