Pacienții de la Matei Balș au fost mutați în alte spitale din București. 11 au fost transferați la spitalul Sfântul Ioan, iar patru la Victor Babeș, unul fiind internat la ATI

  • Un incendiu de proporții a avut loc la pavilionul 5 al spitalului Matei Balș
  • 5 persoane au decedat urmare a incendiului de la Spitalul Matei Balș
  • A cincea victimă a fost descoperită după 6 ore
  • În clădirea pavilionului 5 de la Matei Balș se aflau 102 pacienți COVID
  • Pacienții COVID au fost evacuați la 11 spitale din București
  • În acest moment nu se cunoaște identitatea pacienșilor decedați în incendiu
  • Patru saloane de la Matei Balș au ars în totalitate

Unsprezece pacienți au fost transferați la spitalul Sfântul Ioan. Este vorba de opt bărbați și cinci femei, cu vârste cuprinse între 52 și 80 de ani.

Reprezentanții spitalului Sfântul Ioan, din București, au declarat că în acest moment pacienții sunt într-o stare stabilă, niciunul dintre ei nu a suferit arsuri, ca atare nu a fost nevoie să fie intubați.

Mai mult decât atât, spitalul Sfântul Ioan este spital COVID, astfel că aici accesul este restricționat. Acest aspect face ca accesul aparținătorilor celor internați aici, dar și a celor care au ajuns aici în această dimineață de la Matei Balș, să fie interzis.

Patru pacienți au fost transferați la Victor Babeș

La Spitalul Victor Babeș din Capitală au ajuns patru pacienți de la Institutul Matei Balș.

Unul dintre aceștia se află în stare critică și este internat la Terapie Intensivă, alți doi răniți sunt pe secție și doar unul dintre ei nu are nevoie de oxigen.

Ulterior au mai fost transferați de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni. Este vorba de două femei care sunt dependente de oxigen, însă starea lor nu este una critică, ci este echilibrată.