• Franța se confruntă cu un nou val de infectări cu noul coronavirus.
  • Un procent de 40% dintre pacienții COVID-19 ocupă, în prezent, paturile de la terapie intensivă din regiunea Parisului.
  • În Hexagon s-au raportat 10.489 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

În capitala Franței, numărul persoanelor în terapie intensivă a crescut de la 11 la 1.426, arată datele Ministerului Sănătății francez. În general, spitalizările cu coronavirus au crescut cu 104 până la 7.397, continuând, astfel, o tendință ascendentă care a început la începutul lunii septembrie, conform BBC.

Oficialii francezi spun că 449 de persoane sunt tratate în spitale din zona Parisului, care include capitala. Este cea mai populată regiune din Franța, cu peste 12 milioane de locuitori.

Va crește procentul, în următoarele două săptămâni

Oficialii avertizează că gradul de ocupare al paturilor la terapie intensivă ar putea ajunge la 50% în aproximativ două săptămâni. Unele spitale au început deja reprogramarea intervențiilor chirurgicale planificate.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Autoritățile din Hexagon au hotărât, marți, să închidă cele mai importante baruri și cafenele din Paris, pe o durată de două săptămâni, pentru a încerca să stopeze epidemia. Cu toate acestea, restaurantele au rămas în continuare deschise.