• Casa Poporului se modernizează. 2 milioane de euro, bani de la buget.
  • Va avea o terasă eco-friendly cu 12 locuri de parcare pentru electrice.
  • Deputații nu vor avea doar o terasă nouă, ci și un restaurant nou.

Casa Poporului se modernizează… cum altfel dacă nu tot pe banii poporului. 2 milioane de euro de la bugetul de stat merg pentru lucrările la terasa principală a Camerei Deputaților.

Vor fi 12 locuri de parcare pentru mașini electrice cu stații de încărcare Crește numărul locurilor de parcare, dar și suprafața spațiilor verzi. Terasa va fi eco-friendly, cu 12 locuri de parcare pentru mașini electrice și stații de încărcare.

„Am renunțat la un drum de acces și am lăsat un singur drum de acces. Am mărit și spațiul verde existent, pentru că am reașezat toate aceste locuri de parcare”, a spus George Dumitrică, secretar general Camera Deputaţilor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Construcția Casei Poporului, clădire care a intrat în Cartea Recordurilor, a început în 1980, după 4 ani de concursuri pentru proiecte.

Peste 26.000 de oameni au muncit la ridicarea cădirii. Câteva sute au murit. Se lucra non-stop, în trei schimburi. 14 ani mai târziu a ajuns sediul Camerei Deputaților.

„Trebuia să privim către o clădire care în 1992 era cam la 60% finalizată, Casa Poporului și să ne gândim dacă acolo e mai bine să facem un bordel internațional, cum se sugera atunci, sau un cazino sau dacă n-ar fi mai potrivit să fie folosită pentru un parlament modern”, a declarat Adrian Năstase, fost prim-ministru.