Palestina cere ajutorul României în conflictul cu Israel. Ambasador: „Contăm pe poziția României și credem că poate ajuta”

  • MAE condamnă tirurile de rachetă lansate din Fâșia Gaza
  • Palestina contează pe ajutorul României pentru a intermedia negocieri de pace
  • România a intermediat negocierile de pace între Israel și Egipt, în anul 1977

România a intermediat negocierile de pace între Israel și Egipt, în anul 1977. Asta reiese din documentele declasificate ale Arhivelor de stat israeliene.

În 1967, Nicolae Ceaușescu i-a cerut premierului israelian de la acea vreme să recunoască Organizația pentru Eliberarea Palestinei. 54 de ani mai târziu, ambasadorul Palestinei în România spune că țara noastră ar putea juca din nou un rol important.

„România a fost mereu implicată în conflictele din Orientul Mijlociu, a avut o poziție moderată și neutră. Contăm pe poziția României și credem că poate ajuta, are experiența din trecut. Sper că poate juca rolul ăsta din nou”, a declarat ambasadorul Palestinei.

Ambasadorul Palestinei a înaintat deja o solicitare de întrevedere cu ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Până la acel moment, însă, ministerul român al Afacerilor Externe a comunicat că s-a constituit un Task Force care monitorizează și evaluează situația din zonă. „MAE regretă profund toate pierderile de vieți înregistrate în ultimele zile în rândul populației civile”, scrie comunicatul semnat de ministrul Aurescu.