Autoritatea Palestiniană a anulat vineri un acord cu Israelul pentru a transfera un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului, indicând că refuză să primească doze „pe cale să expire”, informează France 24, care citează AFP.

Israelul a anunţat zilele trecute un acord conform căruia va transfera Autorităţii Palestiniene peste un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, în schimbul „aceleiaşi cantităţi de doze” pe care ar fi primit-o „mai târziu în cursul anului curent”. Dozele erau pe cale să expire, a declarat cabinetul premierului Naftali Bennett când a fost făcut public acordul.

După examinarea de către echipele tehnice ale Ministerului Sănătăţii a primului lot de vaccinuri Pfizer primite de la Israel, s-a descoperit că nu respectă caracteristicile prevăzute de acord”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului palestinian, Ibrahim Melhem.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Guvernul refuză să primească vaccinuri care sunt pe cale să expire”, a adăugat Ibrahim Melhem într-o conferinţă de presă alături de ministrul sănătăţii, Mai al-Kaila, precizând că au fost primite aproximativ 90.000 de doze, care au fost imediat returnate israelienilor.

Melhem nu a precizat data de expirare a vaccinurilor, însă în mediul online au fost distribuite mai multe fotografii ale unor doze Pfizer cu inscripţia „iunie 2021”.