Palestina refuză să primească un milion de doze de vaccin din partea Israelului: „Sunt pe cale să expire”

240 de israelieni au fost depistați având COVID după vaccinare

Autoritatea Palestiniană a anulat vineri un acord cu Israelul pentru a transfera un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului, indicând că refuză să primească doze „pe cale să expire”, informează France 24, care citează AFP.

Israelul a anunţat zilele trecute un acord conform căruia va transfera Autorităţii Palestiniene peste un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, în schimbul „aceleiaşi cantităţi de doze” pe care ar fi primit-o „mai târziu în cursul anului curent”. Dozele erau pe cale să expire, a declarat cabinetul premierului Naftali Bennett când a fost făcut public acordul.

După examinarea de către echipele tehnice ale Ministerului Sănătăţii a primului lot de vaccinuri Pfizer primite de la Israel, s-a descoperit că nu respectă caracteristicile prevăzute de acord”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului palestinian, Ibrahim Melhem.

Guvernul refuză să primească vaccinuri care sunt pe cale să expire”, a adăugat Ibrahim Melhem într-o conferinţă de presă alături de ministrul sănătăţii, Mai al-Kaila, precizând că au fost primite aproximativ 90.000 de doze, care au fost imediat returnate israelienilor.

Melhem nu a precizat data de expirare a vaccinurilor, însă în mediul online au fost distribuite mai multe fotografii ale unor doze Pfizer cu inscripţia „iunie 2021”.

Exit mobile version