Ministerul Energiei din Liban a declarat că banca centrală i-a acordat un credit de 100 de milioane de dolari pentru a cumpăra combustibil și pentru a menține în funcțiune centralele electrice.

Rețeaua electrică a fost oprită sâmbătă, iar oficialii au declarat că este puțin probabil ca aceasta să fie repornită timp de câteva zile.

În ultimele 18 luni, Libanul s-a confruntat cu o criză economică și cu penurii extreme de combustibil.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Această criză a lăsat jumătate din populație în sărăcie, a paralizat moneda națională și a provocat demonstrații majore împotriva politicienilor.

Din cauza lipsei de valută străină, a fost dificil să plătească furnizorii de energie din străinătate.

Întreruperea totală a început sâmbătă la prânz, când cele mai mari două centrale electrice din Liban s-au oprit din cauza lipsei de combustibil.

Dar, într-o declarație de duminică, furnizorul public de electricitate a declarat că în prezent livrează același nivel de energie ca înainte de întrerupere.

Dar chiar și înainte de ultima oprire, oamenii primeau adesea doar două ore de electricitate pe zi.

În urma penei de curent de sâmbătă, întregul Liban depindea de generatoare private alimentate cu motorină.

Acestea au devenit însă din ce în ce mai scumpe din cauza lipsei de combustibil și nu pot acoperi lipsa unei rețele electrice la nivel național.

Armata a fost de acord să cedeze o parte din combustibilul său pentru a repune în funcțiune centralele electrice până când va putea fi importat mai mult.