• Dosarul cu șină ar putea ieși din uz
  • De acest lucru se va ocupa Comitetului interministerial pentru reducerea birocrației
  • Pandemia a făcut ca întreg procesul de digitalizare să fie realizat cu mai multă rapididate

Spui dosar cu șină și deja scrâșnești din dinți involuntar. Guvernul te anunță că s-ar putea să scapi de mare parte din birocrație.

Pandemia a făcut ca întreg procesul de digitalizare să fie realizat cu mai multă rapididate. Așa se face că există suficiente șanse să nu mai stăm la cozi cu teancul de documente în mână.

Inițiativa a fost luată în cadrul Comitetului interministerial pentru reducerea birocrației. „Vrem să simplificăm cât de mult se poate activitatea instituțiilor publice și să desființăm acele formulare clasice”, au anunțat oficialii.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

De asemenea, Secretarul General al Guvernului Antonel Tănase a precizat că: „Statul ăsta la cozi și teancurile enorme de hârtii depuse la registratura instituțiilor publice trebuie să devină de acum un vis urât”.

Pe lângă toate acestea, comitetul mai vrea ca toate serviciile pe care instituțiile publice ni le pun la dispoziție să fie accesate doar online.

Au lansat chiar și o listă de priorități printre care se numără și lansarea unui protal online care se va numi simplificare.gov.ro.