• Al cincilea val de infecţii cu SARS-CoV-2 în Franţa se traduce prin cifre alarmante, a declarat duminică Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului.
  • „Al cincilea val a pornit cu viteza fulgerului”, a anunțat oficialul francez, potrivit Les Echos.

Numărul de noi cazuri de Covid-19 este aproape dublu faţă de săptămâna trecută, anunță autoritățile de la Paris. Media săptămânală de cazuri noi a ajuns la 17.153, în creștere faţă de 9.458, cât se înregistra în urmă cu o săptămână.

Al cincilea val începe cu viteza fulgerului”, a spus Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al executivului francez. Creşterea înregistrată în ultimele şapte zile este de trei ori mai mare decât media numărului de cazuri din ultimele 3 săptămâni, indicând o accelerare exponenţială a infecţiilor, avertizează oficialul francez.

Deocamdată, creşterea numărului contaminărilor nu a dus la un influx de pacienţi în spitale, autorităţile franceze atribuind numărul limitat de pacienţi la terapie intensivă ratei mari de vaccinare, informează AFP. Până sâmbătă, în spitalele franceze erau internațo 7.974 de pacienţi cu Covid-19, dintre care 1.333 se aflau la terapie intensivă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC