• Marea Britanie a anunțat ieșirea din pandemie
  • Programul de vaccinare a redus infectările simpotmatice cu COVID-19 cu până la 90%
  • Experții anunță că Marea Britanie „a trecut de la o pandemie, la o situație endemică”
  • Decesele au scăzut, de asemenea, cu 26%, iar internările cu 19% în ultimele șapte zile

Marea Britanie a anunțat ieșirea din pandemie. Potrivit experților, noile date arată că programul de vaccinare a redus infectările simpotmatice cu COVID-19 cu până la 90%, potrivit The Telegraph.

În ultimul studiu amplu care măsoară impactul vaccinării asupra populației generale, cercetătorii au descoperit că imunizarea are un impact major asupra reducerii cazurilor, atât simptomatice, cât și asimptomatice.

Sarah Walker, profesor de Statistică Medicală și Epidemiologie la Oxford și anchetator șef al Biroului de Statistică Națională Covid-19, a declarat că Marea Britanie „a trecut de la o pandemie, la o situație endemică”. Aceasta a adăugat că virusul încă circulă în comunitate, dar la un nivel scăzut și controlabil.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Studiul are la bază analiza stării de sănătate a 373.402 persoane, în perioada 1 decembrie 2020 și 3 aprilie 2021, și a concluzionat că, după doar trei săptămâni de la vaccinarea cu prima doză cu Pfizer sau AstraZeneca, infectările cu simptomatologie au scăzut cu 74%, iar infectările fără simptome cu 57%. După rapel infectările asimptomatice au scăzut cu 70% și simptomaticele cu 90%.

Mai mult decât atât, infectările continuă să scadă în Marea Britanie, reușind să se diminueze cu 7% într-o singură săptămână, în ciuda redeschiderii școlilor și a magazinelor. Decesele au scăzut, de asemenea, cu 26%, iar internările cu 19% în ultimele șapte zile.

Noile date au arătat, de asemenea, că Covid nu a mai fost principala cauză de deces în martie, fiind în spatele demenței și bolilor de inimă, pentru prima dată din octombrie.