• Mulți bolnavi oncologici au murit din cauza infectării cu coronavirus
  • Totul e dat peste cap de epidemia de coronavirus.
  • Pandemia lovește tot ce ține de îngrijirea și cercetarea cancerului pe plan global.

În România, sunt confirmate 147.500 de persoane infectate cu SARS-Cov-2

Au apărut noi riscuri pentru pacienții oncologici, tratamente au fost întrerupte, iar cercetările în acest domeniu au luat o pauză. Asta în condițiile în care pacienții cu cancer sunt printre cei mai expuși să facă formele grave ale bolii.

CRISTIAN HOTOBOC, PREȘEDINTELE PATRONATULUI FURNIZORILOR DE SERVICII MEDICALE PRIVATE: ”Avem bolnavi oncologi, care din păcate în ultima vreme, nu prea au mai avut acces și foarte greu au ajuns în structurile spitalelor de stat, tocmai datorită creșterii numărului de infecții.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Accesul pacienților la îngrijiri medicale a fost îngreunat din mai multe motive. În primul rând, trebuie să aștepte să fie testați.
Apoi, și numărul de bolnavi pe care îi pot trata medicii este limitat.

Însă, e bine să cauți mereu partea plină a paharului.
Cercetătorii spun că situația actuală a stimulat găsirea de soluții creative la provocările din îngrijirea clinică.

EDUARD BONCI, MEDIC REZIDENT CHIRURGIE GENERALĂ: ”Fără doar și poate, numărul de pacienți s-a redus. Pacientul amână mai mult prezentarea la doctor din diferite motive, motive personale, sau de temeri personale vis-a-vis de actuala situație. Totodată, dată fiind situația epidemiologică, și programele de screening naționale au funcționat la capacitate redusă.

Studii din America și din Europa, studiu european la care am participat și noi, câteva spitale din România, au dovedit faptul că spitalele libere de COVID au putut să aibă rezultate mult mai bune pentru pacienții oncologici”.