• Papa Francisc a decis să prelungească cu un an o consultare globală a catolicilor cu privire la viitorul Bisericii Catolice, pe fondul participării limitate şi a rezistenţei faţă de reformele sale.
  • Papa a anunţat că adunarea episcopilor planificată pentru 2023 va avea loc acum în două etape: o sesiune în octombrie 2023 şi o a doua în octombrie 2024.
  • Biroul Vaticanului care organizează întâlnirea a anunţat că decizia de a prelungi întregul proces cu încă un an ar „favoriza o reflecţie mai matură pentru binele mai mare al bisericii” .

Papa Francisc a decis să prelungească cu un an o consultare globală a catolicilor cu privire la viitorul Bisericii Catolice, pe fondul participării limitate şi a rezistenţei faţă de reformele sale, anunţă AP.

Duminică, Papa Francisc a anunţat că adunarea episcopilor planificată pentru 2023 va avea loc acum în două etape: o sesiune în octombrie 2023 şi o a doua în octombrie 2024.

Biroul Vaticanului care organizează întâlnirea a anunţat că decizia de a prelungi întregul proces cu încă un an ar „favoriza o reflecţie mai matură pentru binele mai mare al bisericii” .

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În 2021, Papa Francisc a deschis în mod oficial un proces de consultare de doi ani pe tema unei structuri mai descentralizate a bisericii, în care laicii să aibă un rol mai mare. Procesul face parte din obiectivul pe termen lung al Papei de a face biserica mai incluzivă, mai participativă şi mai receptivă la problemele din lumea reală.

Ca parte a procesului, Vaticanul a cerut diecezelor, ordinelor religioase şi altor grupuri catolice să se angajeze în sesiuni locale de ascultare, astfel încât catolicii obişnuiţi să poată vorbi despre nevoile şi speranţele lor pentru biserică.

Dar mai multe dioceze şi conferinţe episcopale au raportat o participare scăzută.