• Papa Francisc a declarat luni că a decis să viziteze Irakul, în ciuda creşterii numărului de cazuri de Covid-19, după ce s-a rugat şi a contemplat
  • Mii de tineri au venit duminică seară pentru a îl vedea pe Suveranul Pontif şi cei mai mulţi dintre ei nu au respectat normele de protecţie
  • Papa Francisc a spus că îşi doreşte foarte mult să viziteze Libanul cât mai curând posibil

Papa Francisc a declarat luni că a decis să viziteze Irakul, în ciuda creşterii numărului de cazuri de Covid-19, după ce s-a rugat şi a contemplat, relatează Reuters. El a sugerat că Dumnezeu îi va proteja de virus pe cei care au venit să îl vadă.

În vârstă de 84 de ani, Francisc a spus că această călătorie în străinătate, prima în ultimele 16 luni, l-a obosit mult mai mult decât precedentele. El a zis, însă, că s-a simţit „renăscut”, simţindu-se „închis” de măsurile de restricţie.

În timp ce reglementările privind purtarea măştilor şi distanţarea socială au fost respectat la unele adunări, unde participarea a fost limitată, mii de tineri au venit duminică seară pe stadionul din Arbil pentru a îl vedea pe Suveranul Pontif şi cei mai mulţi dintre ei nu au respectat regulile.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Un reporter l-a întrebat dacă este îngrijorat de faptul că oamenii care au venit să îl vadă se pot îmbolnăvi şi chiar pot muri.

„M-am gândit mult la asta şi m-am rugat mult. Şi până la urmă am luat decizia liber. A venit din interior şi am spus că cel care îmi permite să decid în acest fel va avea grijă de oameni”, a spus Papa Francisc, referindu-se la Dumnezeu.

Papa Francisc a spus că îşi doreşte foarte mult să viziteze Libanul cât mai curând posibil pentru a îşi manifesta solidaritatea cu oamenii de acolo.