• Papa Francisc va ajunge mâine dimineață în Irak pentru un pelerinaj de trei zile
  • Papa: Poporul irakian ne așteaptă, nu putem dezamăgi acești oameni pentru a doua oară
  • Papa a făcut apel la pace și reconciliere în Myanmar
  • Creștinii irakieni văd vizita istorică papală ca pe un mesaj de speranță

Pregătirile pentru vizita istorică a Papei în Irak au intrat pe ultima sută de metri. Suveranul pontif va ajunge vineri dimineață la Bagdad, de unde va porni într-un pelerinaj de trei zile.

Papa Francisc spune că această vizită reprezintă un pas pe care îl va face împreună cu ceilalți lideri religioși: „Poporul irakian ne așteaptă. Îl așteptau pe Sfântul Ioan Paul al II-lea, dar a fost împiedicat să meargă. Nu putem dezamăgi acești oameni pentru a doua oară. Să ne rugăm ca această călătorie să meargă bine”.

În discursul pe care l-a ținut la Vatican, Papa a făcut apel la pace și reconciliere în Myanmar: „Repet dorința pe care mi-am exprimat-o acum o lună, că drumul către democrație întreprins de Myanmar în ultimii ani ar putea fi reluat cu actul concret de eliberare a liderilor politici aflați în prezent în închisoare”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Creștinii irakieni văd vizita istorică papală ca pe un mesaj de speranță și o cale de urmat pentru a reconstrui Irakul.

„Îi va încuraja să persevereze, să rămână perseverenți și, de asemenea, să reconstruiască încrederea cu vecinii lor. Să încurajeze oamenii să se întoarcă nu este treaba lui. Aceasta este sarcina guvernului de a le crea condiții bune”, a declarat patriarhul Louis Sako.