• Potrivit ultimei cărți, Papa Francisc așteaptă să-și petreacă ultimele zile la Roma.
  • Problemele de sănătate l-au făcut pe Papa să-și anuleze ultimele evenimente.
  • Într-un interviu din 2019, Papa a spus că se gândește la moarte, dar nu se teme de ea.

Papa Francisc (84 de ani) a spus că așteaptă să-și petreacă ultimele zile din viața sa la Roma. Dorința și-a exprimat-o în cartea „Sănătatea papilor”. „Aceasta este prima dată când un papă își discută sănătatea cu transparență”, a scris cotidianul argentinian „La Nacion”.

Papa Francisc a trebuit să anuleze unele evenimente în ultimele luni din cauza unei probleme de sănătate. Și nu se știe dacă suferă și de alte afecțiuni majore. Într-un interviu acordat jurnalistului și medicului argentinian Nelson Castro la Vatican în 2019, papa a spus că se gândește la moarte, dar nu se teme de ea.

Suveranul pontif povesteşte, de asemenea, că a consultat un psihiatru în perioada dictaturii (1976-1983) și că nu-i lipsește Argentina, țara natală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Nu, nu mi-e dor de Argentina. Am trăit acolo 76 de ani. Ceea ce mă doare sunt problemele sale. Timp de şase luni, am fost să o consult o dată pe săptămână. M-a ajutat să mă situez în raport cu modul de a-mi gestiona fricile din acea perioadă. Imaginaţi-vă cum a fost să transport o persoană ascunsă într-o maşină – abia ascunsă sub o pătură – şi să trec de trei puncte de control militar în zona Campo de May, cea mai mare cazarmă din ţară. Tensiunea pe care mi-a provocat-o a fost enormă”, mărturiseşte suveranul pontif.