• Papa Francisc le transmite catolicilor homosexuali: „Biserica nu vă respinge”. O Biserică „selectivă” ar fi mai degrabă „o sectă”, afirmă Suveranul Pontif.
  • Papa Francisc a răspuns la trei întrebări adresate de părintele James Martin, preot iezuit din New York, cu privire la catolicii LGBT.
  • Întrebat ce i-ar spune unuia dintre ei, „dacă a suferit o respingere din partea Bisericii”, Papa Francisc a a dat un răspuns surprinzător pentru fanaticii religioși.

Papa Francisc le transmite catolicilor homosexuali: „Biserica nu vă respinge”. O Biserică „selectivă” ar fi mai degrabă „o sectă”, afirmă Suveranul Pontif. Nu este prima dată când Suveranul Pontif face astfel de declarații prin care susține comunitatea LGBT.

 „Aş vrea ca ei să o considere nu ca fiind o respingere din partea Bisericii, ci mai degrabă din partea unor oameni ai Bisericii”, a explicat Papa Francisc.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Biserica este mamă şi îşi cheamă toţi copiii laolaltă. Să luăm, de exemplu, parabola invitaţilor la ospăţ: „cei drepţi, cei păcătoşi, cei bogaţi şi cei săraci,.O Biserică „selectivă” nu este Sfânta Maică Biserică, ci mai degrabă o „sectă, a fost mesajul Papei, conform ANSA.

Papa Francisc nu este la prima declarație prin care îi disculpă pe homosexuali. În trecut suveranul Pontif declara că toți sunt copiii Domnului și au dreptul la căsătorie. „Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, explica Papa Francisc.