Papa Francisc cere apă potabilă pentru întreaga lume: Pentru noi credincioşii,”sora apă” nu este un lucru al comerţului

  • Papa solicită eforturi pentru a asigura accesul la apa potabilă.
  • De ziua mondială a apei, papa s-a plâns că sunt prea mulţi oameni care nu au acces la suficientă apă potabilă.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că aproximativ 2 miliarde de oameni folosesc o sursă de apă potabilă contaminată.

De ziua mondială a apei, Papa Francisc s-a plâns că sunt prea mulţi oameni care nu au acces la suficientă apă potabilă. Pontiful spune că apa este un dar minunat de la Dumnezeu care trebuie valorificat.

Papa Francisc: „Pentru noi credincioşii,”sora apă” nu este un lucru al comerţului, este un simbol universal, izvor de viaţă şi de sănătate. Prea mulţi, mulţi fraţi şi surori au acces la puţină apă şi aceasta este posibil poluată. Este necesar să se asigure apă potabilă şi salubrizare pentru toţi.”

Papa Francisc a cerut să se facă mai multe pentru a se asigura că oamenii din întreaga lume au acces la apă potabilă şi canalizare adecvate. Şi le-a mulţumit şi i-a încurajat pe toţi cei care lucrează pentru un scop atât de important, apa. 

Papa Francisc: „Mulţumesc şi îi încurajez pe toţi cei care, din diferite profesii şi responsabilităţi, lucrează pentru un scop atât de important.”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că aproximativ 2 miliarde de oameni folosesc o sursă de apă potabilă contaminată.