Papa Francisc criticat de ambasadorul Ucrainei la Vatican după declaraţiile sale recente legate de Daria Dugina

Papa Francisc Sursă foto: Twitter
  • Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat miercuri pe Papa Francisc pentru că s-a referit la Daria Dugina, fiica unui proeminent ultranaţionalist rus, ucisă de o maşină capcană în apropiere de Moscova, ca fiind o victimă nevinovată a războiului.
  • Este extrem de neobişnuit ca ambasadorii la Vatican să îl critice public pe papă.
  • Într-un tweet, Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, a declarat că cuvintele papei au fost dezamăgitoare”.

Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat miercuri pe Papa Francisc pentru că s-a referit la Daria Dugina, fiica unui proeminent ultranaţionalist rus, ucisă de o maşină capcană în apropiere de Moscova, ca fiind o victimă nevinovată a războiului.

Este extrem de neobişnuit ca ambasadorii la Vatican să îl critice public pe papă.

Nevinovaţii plătesc pentru război”, a spus anterior Francisc la audienţa generală de miercuri, într-o frază în care s-a referit la acea sărmană fată aruncată în aer de o bombă aflată sub scaunul unei maşini la Moscova”, relatează Reuters.

Rusia a pus crima pe seama agenţilor ucraineni, acuzaţie pe care Kievul o neagă.

Într-un tweet, Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, a declarat că cuvintele papei au fost dezamăgitoare”.

Cum (este) posibil să menţionezi unul dintre ideologii imperialismului (rusesc) ca victimă nevinovată? Ea a fost ucisă de ruşi”, a spus el.

Francisc a numit războiul nebunie”. El a spus că au fost ucişi copii ucraineni şi ruşi şi că a fi orfan nu cunoaşte naţionalitate”.