• Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat miercuri pe Papa Francisc pentru că s-a referit la Daria Dugina, fiica unui proeminent ultranaţionalist rus, ucisă de o maşină capcană în apropiere de Moscova, ca fiind o victimă nevinovată a războiului.
  • Este extrem de neobişnuit ca ambasadorii la Vatican să îl critice public pe papă.
  • Într-un tweet, Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, a declarat că cuvintele papei au fost dezamăgitoare”.

Ambasadorul Ucrainei la Vatican l-a criticat miercuri pe Papa Francisc pentru că s-a referit la Daria Dugina, fiica unui proeminent ultranaţionalist rus, ucisă de o maşină capcană în apropiere de Moscova, ca fiind o victimă nevinovată a războiului.

Este extrem de neobişnuit ca ambasadorii la Vatican să îl critice public pe papă.

Nevinovaţii plătesc pentru război”, a spus anterior Francisc la audienţa generală de miercuri, într-o frază în care s-a referit la acea sărmană fată aruncată în aer de o bombă aflată sub scaunul unei maşini la Moscova”, relatează Reuters.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Rusia a pus crima pe seama agenţilor ucraineni, acuzaţie pe care Kievul o neagă.

Într-un tweet, Andrii Yurash, ambasadorul Ucrainei pe lângă Sfântul Scaun, a declarat că cuvintele papei au fost dezamăgitoare”.

Cum (este) posibil să menţionezi unul dintre ideologii imperialismului (rusesc) ca victimă nevinovată? Ea a fost ucisă de ruşi”, a spus el.

Francisc a numit războiul nebunie”. El a spus că au fost ucişi copii ucraineni şi ruşi şi că a fi orfan nu cunoaşte naţionalitate”.