• Papa Francisc a denunțat, ieri, știrile false și dezinformarea în legătură cu COVID-19 și vaccinuri, despre care spune că reprezintă o încălcare a drepturilor omului.
  • Suveranul Pontif a făcut aceste afirmații în timpul unei întâlniri cu jurnaliști catolici, membri ai catolicfactchecking.com.
  • Papa Francisc abordează acest subiect pentru a doua oară în mai puţin de o lună.

Papa Francisc a declarat, vineri, că răspândirea de știri false și dezinformare cu privire la coronavirus și vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv de către mass-media catolică, reprezintă o încălcare a drepturilor omului, transmite Reuters. Papa a cerut jurnaliștilor să fie foarte atenți la ceea ce scriu, pentru a nu induce publicul în eroare.

Suveranul pontif a făcut comentariile în timpul unui discurs adresat membrilor catholicfactchecking.com, o rețea de verificare și clarificare a „știrilor false și informațiilor înșelătoare” despre vaccinurile împotriva COVID-19.

„Informarea corectă trebuie asigurată mai ales celor mai puțin dotați, celor mai slabi și celor care sunt cei mai vulnerabili.”, a declarat Papa grupului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Papa Francisc a mai acuzat o „infodemie”, care se răspândește concomitent cu pandemia de coronavirus, despre care a spus că reprezintă o denaturare a realității, bazată pe frică, știri false sau inventate și „informație științifică aproximativă”.

A fost a doua oară, în mai puțin de o lună, când Papa Francisc s-a pronunțat pe această temă. În urmă cu trei săptămâni, el a condamnat dezinformarea ideologică „fără temei” despre vaccinuri, sprijinind campaniile naționale de imunizare și numind îngrijirea sănătății o obligație morală. El a reafirmat acest mesaj la întâlnirea cu consorțiul media, „catolicfactchecking ” de vinerea acesta.

În publicaţii catolice de dreapta scriu, deseori, cei mai severi critici ai Papei Francisc, cum ar fi arhiepiscopul Carlo Maria Vigano, un italian care nu a mai ieşit în public de aproape trei ani după ce a lansat o serie de acuzaţii la adresa Papei Francisc cerându-i demisia.

Într-o scrisoare adresată luna aceasta adepţilor săi, Vigano a spus că virusul a fost produs în laborator şi este parte dintr-un complot global pentru ”a şterge orice urmă a identităţii noastre ca şi creştini”.

Totodată acesta a negat existenţa pandemiei şi a catalogat-o drept lucrarea lui Satan.

Atât Papa Francisc, cât și Papa emerit Benedict al XVI-lea au fost vaccinați complet cu seruri de la Pfizer-BioNTech.