• Papa Francisc a denunțat, ieri, știrile false și dezinformarea în legătură cu COVID-19 și vaccinuri, despre care spune că reprezintă o încălcare a drepturilor omului.
  • Suveranul Pontif a făcut aceste afirmații în timpul unei întâlniri cu jurnaliști catolici, membri ai catolicfactchecking.com.
  • Papa Francisc abordează acest subiect pentru a doua oară în mai puţin de o lună.

Papa Francisc a declarat, vineri, că răspândirea de știri false și dezinformare cu privire la coronavirus și vaccinurile anti-COVID-19, inclusiv de către mass-media catolică, reprezintă o încălcare a drepturilor omului, transmite Reuters. Papa a cerut jurnaliștilor să fie foarte atenți la ceea ce scriu, pentru a nu induce publicul în eroare.

Suveranul pontif a făcut comentariile în timpul unui discurs adresat membrilor catholicfactchecking.com, o rețea de verificare și clarificare a „știrilor false și informațiilor înșelătoare” despre vaccinurile împotriva COVID-19.

„Informarea corectă trebuie asigurată mai ales celor mai puțin dotați, celor mai slabi și celor care sunt cei mai vulnerabili.”, a declarat Papa grupului.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Papa Francisc a mai acuzat o „infodemie”, care se răspândește concomitent cu pandemia de coronavirus, despre care a spus că reprezintă o denaturare a realității, bazată pe frică, știri false sau inventate și „informație științifică aproximativă”.

A fost a doua oară, în mai puțin de o lună, când Papa Francisc s-a pronunțat pe această temă. În urmă cu trei săptămâni, el a condamnat dezinformarea ideologică „fără temei” despre vaccinuri, sprijinind campaniile naționale de imunizare și numind îngrijirea sănătății o obligație morală. El a reafirmat acest mesaj la întâlnirea cu consorțiul media, „catolicfactchecking ” de vinerea acesta.

În publicaţii catolice de dreapta scriu, deseori, cei mai severi critici ai Papei Francisc, cum ar fi arhiepiscopul Carlo Maria Vigano, un italian care nu a mai ieşit în public de aproape trei ani după ce a lansat o serie de acuzaţii la adresa Papei Francisc cerându-i demisia.

Într-o scrisoare adresată luna aceasta adepţilor săi, Vigano a spus că virusul a fost produs în laborator şi este parte dintr-un complot global pentru ”a şterge orice urmă a identităţii noastre ca şi creştini”.

Totodată acesta a negat existenţa pandemiei şi a catalogat-o drept lucrarea lui Satan.

Atât Papa Francisc, cât și Papa emerit Benedict al XVI-lea au fost vaccinați complet cu seruri de la Pfizer-BioNTech.