• Papa Francisc a declarat că a fost implicat în eforturile de a organiza un schimb de prizonieri în Ucraina, deși nu a fost clar ce rol a jucat.
  • El a menționat eforturile sale în timp ce se adresa unei întâlniri cu iezuiții din Kazahstan săptămâna trecută, potrivit presei locale.
  • Papa a spus că a primit un număr constant de vizite din partea poporului ucrainean și a oficialilor care i-au povestit despre război.

Papa Francisc a declarat că a fost implicat în organizarea unui schimb de prizonieri în Ucraina, deşi nu se știe clar ce rol a jucat suveranul pontif, potrivit westobserver.com.

El a menţionat acest lucru în timpul unei întâlniri private cu iezuiţii săptămâna trecută în Kazahstan, potrivit revistei La Civilta Cattolica, o publicaţie iezuită.

Papa Francisc a afirmat că primeşte în mod constant vizite din partea cetăţenilor şi a oficialilor ucraineni care îi vorbesc despre război.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Unul dintre aceştia era un ofiţer al armatei ucrainene implicat în schimburile de prizonieri şi care i-a adus papei Francisc o listă cu peste 300 de prizonieri de război.

Suveranul pontif a afirmat că ofiţerul i-a cerut ,,să facă ceva pentru a face posibil un schimb (de prizonieri). Papa l-a sunat imediat pe ambasadorul rus pentru a-l întreba dacă se poate face ceva, dacă s-ar putea grăbi un schimb de prizonieri” .

Forţele ucrainene şi cele ruse au făcut schimb de aproximativ 300 de prizonieri de război săptămâna trecută după alte schimburi care au avut loc de la începutul conflictului.

Întâlnirea privată a papei Francisc cu iezuiţii a avut loc pe 15 septembrie în Kazahstan, după ce suveranul pontif a participat la un congres interreligios organizat în această ţară.

El şi-a reiterat cu această ocazie punctul de vedere potrivit căruia conflictul izbucnit în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei este un ,,al treilea război mondial„.