• Papa Francisc a adresat un mesaj anual liderilor lumii
  • Acesta îi îndeamnă să folosească fondurile destinate înarmării, în combaterea pandemiei de COVID
  • Papa împlinește 84 de ani

Papa Francisc i-a îndemnat pe liderii lumii să redirecționeze fondurile destinate achiziționării de armament către combaterea pandemiei de COVID-19 și distribuirea vaccinului către persoanele care trăiesc în sărăcie sau în medii defavorizate.

Mesajul anual al Papei se numește în 2020 „O cultură a diligenței, o cale către pace” și în mod tradițional este trimis către lideri de stat, organizații internaționale și alte culte religioase.

Câte resurse sunt cheltuite pe armament, în special pe arme nucleare, care ar fi putut fi folosite pentru priorități mai însemnate, precum asigurarea siguranței cetățenilor, promovarea păcii și dezvoltarea integrantă a culturii umane, lupta împotriva sărăciei și asigurarea îngrijirilor medicale. Problemele globale, precum pandemia de COVID-19 și schimbările climatice au făcut aceste provocări mai pregnante”, a spus Papa în mesajul său.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Papa Francisc a îndreptat Biserica Romano-Catolică către un curent anti-nuclear, cerând eliminarea armelor nucleare. Papa Francisc a mai spus că populațiile sărace nu ar trebui lăsate în urmă și că vaccinul ar trebui să ajungă și în țările defavorizate.

Acesta a adus un omagiu personalului medical și altor lucrători din linia întâi care și-au riscat viețile prin munca lor cu victimele noului coronavirus.

În fața pandemiei, am realizat că ne aflăm cu toții în aceeași barcă, cu toții fragili și dezorientați, dar în același timp importanți și necesari, cu toții vâslind”, a spus în încheiere Papa Francisc.

Papa Francisc aniversează astăzi 84 de ani.