Papa Francisc își reia activitatea publică: „Sunt întristat de știrile din Liban din ultimele zile”

Papa Francisc a calificat atacurile israeliene asupra Libanului drept o „escaladare teribilă” a conflictului din Orientul Mijlociu, miercuri, la sfârșitul audienței sale generale săptămânale de la Vatican, care a avut loc la două zile după ce a anulat întâlnirile din cauza unei gripe ușoare, scrie Reuters.

Papa a declarat că atacurile, în care Israelul spune că a lovit ținte afiliate mișcării Hezbollah, susținută de Iran, sunt „inacceptabile” și a îndemnat comunitatea internațională să facă tot posibilul pentru a opri luptele.

Francisc nu a identificat în mod specific Israelul, dar a declarat că a fost „întristat de știrile din Liban din ultimele zile, potrivit cărora bombardamentele au provocat multe distrugeri și multe victime”.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, care a suferit probleme de sănătate în ultimii ani, a părut în formă bună în timpul audienței sale, deși a tușit ușor de câteva ori în timp ce vorbea.

Vaticanul nu a furnizat detalii cu privire la starea de sănătate a Papei de când a anunțat luni că acesta și-a anulat întâlnirile din acea zi. Atunci, Vaticanul a declarat că pontiful a luat această decizie ca măsură de precauție în vederea unei călătorii în Luxemburg și Belgia, care începe joi.

Exit mobile version