• Papa a dat câteva sfaturi parentale în stil „dragoste dură” pentru mamele frustrate, dar „supraprotectoare”, care au fii adulți care pur și simplu nu vor să „părăsească cuibul”.
  • Papa Francisc le-a spus mamelor catolice, în timpul unei slujbe religioase care a marcat sfârșitul celei de-a zecea Întâlniri Mondiale a Familiilor, că ar trebui să înceteze să mai calce cămășile fiilor lor și să îi încurajeze să meargă să se căsătorească.
  • Papa s-a opus în mod constant avortului, comparând anterior procedura de salvare a vieții cu „angajarea unui asasin plătit pentru a rezolva o problemă”.

Papa a dat câteva sfaturi parentale în stil „dragoste dură” pentru mamele frustrate, dar „supraprotectoare”, care au fii adulți care pur și simplu nu vor să „părăsească cuibul”.

Papa Francisc le-a spus mamelor catolice, în timpul unei slujbe religioase care a marcat sfârșitul celei de-a zecea Întâlniri Mondiale a Familiilor, că ar trebui să înceteze să mai calce cămășile fiilor lor și să îi încurajeze să meargă să se căsătorească.

De asemenea, el i-a îndemnat pe bărbații adulți să nu „ia calea ușoară” și să se întoarcă la mamele lor în „momentele de dificultate”, potrivit The Independent.

Recomandări

UN AVIATOR ȘI-A DAT FOC ÎN SEMN DE PROTEST
LUKAȘENKO VREA UN NOU MANDAT
ȘTIRI FALSE DESPRE NAVALNÎI
DU-MĂ, TRENULE!
PISICA ÎȚI POATE ADUCE SCHIZOFRENIE
BOLSONARO NEAGĂ ACUZAȚIILE LA ADRESA SA

Șeful Bisericii Catolice, în vârstă de 85 de ani, care nu a fost niciodată căsătorit și nu are copii, a spus: „Vedem atât de mulți tineri care nu au curajul să se căsătorească, iar mamele îmi spun adesea: Fă ceva, vorbește cu fiul meu, nu se căsătorește și are 37 de ani”.

„Dar doamnă, nu-i călcați cămășile, faceți primul pas trimițându-l afară, lăsați-l să părăsească cuibul”.
La slujba care a avut loc la Vatican, la Roma, în weekend, Papa a spus că dragostea familială „nu este posesivă, este pentru libertate întotdeauna”.

„Și apoi, în momentele de dificultate, în crize – toate familiile le au – vă rog să nu luați calea ușoară: Mă întorc la mama”, a adăugat el, adresându-se bărbaților adulți.

Papa a vorbit și despre avort

În timp ce Curtea Supremă a SUA a anulat săptămâna trecută protecțiile constituționale pentru avort, Papa și-a folosit, de asemenea, platforma pentru a condamna deciziile „egoiste” care „zădărnicesc dorința de a aduce noi vieți în lume”.

Deși nu a menționat în mod explicit avortul sau hotărârea în omilia sa, Papa a spus: „Să nu permitem ca familia să fie otrăvită de toxinele egoismului, ale individualismului, ale culturii de astăzi a indiferenței și a risipei și, ca urmare, să își piardă însuși ADN-ul, care este spiritul de primire și de slujire”.

Papa s-a opus în mod constant avortului, comparând anterior procedura de salvare a vieții cu „angajarea unui asasin plătit pentru a rezolva o problemă”.