• Vaticanul a organizat livrări umanitare în ultimele luni, inclusiv o campanie de strângere de îmbrăcăminte călduroasă, pentru iarnă.
  • Francisc a vorbit în mod frecvent despre poporul „martirizat” din Ucraina de la începutul războiului.
  • Francisc le-a cerut oamenilor să facă „gesturi concrete” de caritate pentru ucraineni în acest sezon de sărbători.

Papa Francisc le cere oamenilor să organizeze un Crăciun „umil”, astfel încât să poată să facă economii şi să doneze pentru ucraineni.

Papa Francisc a făcut apel la un Crăciun „umil” în acest an astfel încât economiile obţinute din reducerea cheltuielilor pentru cadouri să fie donate pentru a ajuta „poporul suferind din Ucraina”.

În timpul audienţei sale generale săptămânale, Francisc le-a cerut oamenilor să facă „gesturi concrete” de caritate pentru ucraineni în acest sezon de sărbători.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

„Este frumos să sărbătorim Crăciunul şi să dăm petreceri, dar haideţi să reducem puţin nivelul cheltuielilor de Crăciun. Să facem un Crăciun mai umil, cu daruri mai umile, şi să trimitem ceea ce economisim oamenilor din Ucraina care au nevoie”, a declarat Papa.

Francisc a vorbit în mod frecvent despre poporul „martirizat” din Ucraina de la începutul războiului.

Vaticanul a organizat livrări umanitare în ultimele luni, inclusiv o campanie de strângere de îmbrăcăminte călduroasă, pentru iarnă.

„Ei sunt înfometaţi. Le este frig. Atât de mulţi mor din cauza lipsei de medici şi asistente. Să nu-i uităm. Crăciunul, da, în pace şi cu Domnul, da, dar cu ucrainenii în suflet”, a mai spus Francisc.