• Papa Francisc nu se gândește să demisioneze și duce „o viață total normală” în urma unei intervenției chirurgicale din iulie, arată un interviu radio difuzat miercuri, citat de Reuters.
  • Vorbind la radioul spaniol COPE, Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a respins anunțul lansat de un ziar italian legat de faptul că ar putea demisiona.
  • Papa Francisc: „Nu știu de unde au luat săptămâna trecută informația că voi demisiona … chiar nu mi-a trecut prin minte „.

El a mai spus că este aproape sigur că va participa la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow din noiembrie.

În cadrul interviului, papa a mulțumit unui asistent medical de la Vatican pentru că l-a convins să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru a-i fi îndepărtată o parte din colon în loc să continue tratamentul cu antibiotice și alte medicamente, așa cum au susținut unii medici. „Mi-a salvat viața”, a spus papa.

Francis, care a fost ales pontif în 2013, a fost operat pe 4 iulie și a petrecut 11 zile la spital. El a suferit de stenoză diverticulară simptomatică, o îngustare a colonului.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Acum pot mânca tot, ceea ce nu era posibil înainte … duc o viață total normală”, a spus papa, adăugând că i s-au îndepărtat 33 de centimetri din intestin.

Papa a respins în continuare raportul potențialei sale demisii, prezentându-și programul complet, cu o călătorie în Ungaria și Slovacia în perioada 12-15 septembrie și vizite în Cipru, Grecia și Malta, precum și participarea la COP26.

Ziarul Libero a raportat în 23 august că a avut loc o întâlnire secretă a cardinalilor, avansând ideea că Papa Francisc a vorbit despre demisie, posibil la împlinirea a 85 de ani, în decembrie.