• Papa Francisc a declarat duminică că războiul din Ucraina a distras atenția de la problema foametei în lume.
  • Papa a cerut ajutor alimentar urgent pentru a evita foametea iminentă din Somalia.
  • Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a declarat, în această lună, că ar putea declara oficial foametea în opt regiuni din Somalia luna viitoare.

Papa Francisc a declarat duminică că războiul din Ucraina a distras atenția de la problema foametei în lume și a cerut ajutor alimentar urgent pentru a evita foametea iminentă din Somalia, potrivit The New Arab.

„Oamenii din această regiune, care trăiesc deja în condiții foarte precare, sunt acum în pericol de moarte din cauza secetei”, a spus el în discursul său săptămânal din Piața Sfântul Petru, referindu-se la Cornul Africii.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a declarat, în această lună, că ar putea declara oficial foametea în opt regiuni din Somalia luna viitoare, dacă animalele continuă să moară, dacă prețurile la principalele produse de bază cresc în continuare și dacă asistența umanitară nu reușește să ajungă la cei mai vulnerabili.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Francisc le-a spus pelerinilor și turiștilor prezenți în piață că a dorit să atragă atenția „asupra gravei crize umanitare care a lovit Somalia și unele zone din țările limitrofe”.

Agenția ONU pentru refugiați, UNHCR, și Consiliul Norvegian pentru Refugiați (NRC) au declarat, săptămâna trecută, că aproximativ un milion de persoane au fost strămutate intern în Somalia din ianuarie.

Agențiile ONU și alte organizații au făcut apel la mai multe fonduri pentru a ajuta la evitarea foametei în Somalia, care este una dintre țările cele mai sensibile la vulnerabilitatea climatică.

„Sper că solidaritatea internațională poate răspunde eficient la această urgență”, a spus Francisc.

„Din nefericire, războiul (din Ucraina) a distras atenția și resursele, dar acestea sunt obiectivele care necesită cel mai mare angajament – lupta împotriva foametei, asistența medicală, educația”, a spus el.