• Comparând acțiunile Teheranului cu avortul, suveranul pontif afirmă că ambele reprezintă o încălcare a dreptului fundamental la viață”.
  • Papa Francisc face apel la unitate după ce revoltele au luat cu asalt sediile puterii din Brazilia.
  • Comentariile sale au marcat primele sale remarci publice cu privire la protestele care au izbucnit în Iran.

Papa Francisc a rupt luni tăcerea cu privire la protestele naționale care convulsionează Iranul, denunțând recurgerea la pedeapsa cu moartea în această țară. Acesta susține că mitingurile par a fi demonstrații care cer un mai mare respect pentru demnitatea femeilor”.

Francisc a făcut aceste comentarii în cadrul unui discurs anual adresat ambasadorilor acreditați la Vatican, un discurs de politică externă pe care papa îl ține la începutul fiecărui an, în care prezintă domeniile de cea mai mare preocupare pentru Sfântul Scaun.

În remarcile sale, Francisc a legat opoziția Vaticanului față de avort de opoziția față de pedeapsa cu moartea, spunând că ambele reprezintă o încălcare a dreptului fundamental la viață. Francisc a schimbat învățătura Bisericii cu privire la pedeapsa cu moartea, stabilind că aceasta este inadmisibilă” în orice circumstanțe.

Recomandări

AVEREA LUI DUMITRESCU RĂMÂNE SUB SECHESTRU
MWC VINE ÎNTRE 26 ȘI 29 FEBRUARIE
PRIMUL PACIENT NEURALINK S-A RECUPERAT
DI PIETSA PREZINTĂ LA LONDON FW
MAMA LUI NAVALNÎI, MESAJ DIRECT CĂTRE PUTIN
X SUSPENDĂ CONTUL VĂDUVEI LUI NAVALNÎI

Dreptul la viață este, de asemenea, amenințat în acele locuri în care pedeapsa cu moartea continuă să fie impusă, așa cum se întâmplă în aceste zile în Iran, în urma demonstrațiilor recente care cer un mai mare respect pentru demnitatea femeilor”, a spus Francisc.

Pedeapsa cu moartea nu poate fi folosită pentru o pretinsă justiție de stat, deoarece nu constituie un factor de descurajare și nici nu face dreptate victimelor, ci doar alimentează setea de răzbunare.”

Comentariile sale au marcat primele sale remarci publice cu privire la protestele care au izbucnit în Iran la mijlocul lunii septembrie din cauza morții lui Mahsa Amini. Femeia în vârstă de 22 de ani a murit după ce a fost arestată de poliția iraniană a moralității pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice. Femeile au jucat un rol principal în proteste, multe dintre ele îndepărtând în mod public vălul islamic obligatoriu, cunoscut sub numele de hijab.