• Papa Francisc s-a rugat duminică în Bahrein pentru Libanul „atât de încercat” şi pentru „Ucraina martirizată” , la finalul primei sale vizite în acest regat musulman din Golf.
  • Suveranul pontif le-a mulţumit, de asemenea, autorităţilor pentru primire, în cadrul unei întâlniri cu clerul catolic la Biserica Sfintei Inimi a lui Isus din capitala Manama.
  • Papa a invitat totodată membrii Bisericii să promoveze un dialog „cu fraţii de alte credinţe şi alte confesiuni” într-o „societate interreligioasă şi multiculturală” .

Papa Francisc s-a rugat duminică în Bahrein pentru Libanul atât de încercat” şi pentru Ucraina martirizată” , la finalul primei sale vizite în acest regat musulman din Golf, scrie RFI.

Suveranul pontif le-a mulţumit, de asemenea, autorităţilor pentru primire, în cadrul unei întâlniri cu clerul catolic la Biserica Sfintei Inimi a lui Isus din capitala Manama.

Văzând prezenţi credincioşi din Liban, îi asigur de rugăciunile mele şi de apropierea mea faţă de această ţară iubită, atât de obosită şi atât de încercată, şi faţă de toate popoarele care suferă în Orientul Mijlociu” , a declarat papa Francisc în ultimul său discurs public în Bahrein.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Nu vreau să uit să mă rog şi vă rog să vă rugaţi pentru Ucraina atât de martirizată şi pentru ca acest război să se termine” , a adăugat el.

Vă rog să vă rugaţi pentru Ucraina  

Papa a invitat totodată membrii Bisericii să promoveze un dialog cu fraţii de alte credinţe şi alte confesiuni” într-o societate interreligioasă şi multiculturală” .

După o vizită de patru zile în Bahrein, papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, urma să plece duminică după-amiază la Roma.

Papa Francisc, care s-a întâlnit cu autorităţile şi liderii musulmani, a oficiat sâmbătă o liturghie în faţa a aproximativ 30.000 de persoane adunate pe un stadion la Riffa, la sud de capitala Manama, şi a discutat în privat cu regele Hamad bin Issa Al-Khalifa.

În regat, care a formalizat relaţiile diplomatice cu Sfântul Scaun în anul 2000, trăiesc circa 80.000 de catolici, potrivit Vaticanului, în principal lucrători asiatici.

Vizita apostolică, cea de-a 39-a efectuată de papa Francisc în străinătate de la debutul pontificatului său în 2013, este cea de-a doua în Peninsula Arabică după vizita istorică din Emiratele Arabe Unite, în 2019.