• Papa Francisc se va vaccina împotriva Covid-19
  • Suveranul pontif încurajează pe toată lumea să se vaccineze
  • Papa Francisc: „Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic, dar trebuie să vă faceți vaccinul”

Papa Francisc a declarat că se va vaccina împotriva Covid-19 și îi încurajează pe toți să facă același lucru, pentru a proteja atât viețile proprii, cât și pe ale celorlalți, informează Reuters.

Suveranul pontif spune că perspectiva sa despre vaccinare a fost creată în copilărie, când poliomelita a făcut multe victime. „Mulți copii au rămas paralizați din cauza bolii și toată lumea era disperată să primească vaccinul”, a spus Papa.

„Nu știu de ce unii spun că nu își vor face vaccinul pentru că e periculos. Dacă doctorii ne oferă ceva care funcționează, fără riscuri speciale, de ce să nu facem vaccinul? Există o negare sinucigașă pe care nu știu să o explic, dar trebuie să vă faceți vaccinul.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar te joci şi cu viaţa altora.”, a explicat Papa Francisc.

Vaticanul va începe vaccinarea săptămâna viitoare. După ce va primi și a doua doză, Papa Francisc va rămâne precaut și nu își va relua activitățile normale cu credincioșii. Totuși, în luna martie, suveranul pontif plănuiește o vizită în Irak, prima vizită internațională de la debutul pandemiei.